Blog

Home / Blog

Mire jó a gőztisztító?

Szerző: | szept 8, 2021

Első alapvető válaszom hogy a gőztisztító szinte minden felületre jó. Bizonyára a gőzölős vasaló és a magasnyomású mosó működését mindenki ismeri, ezért ez úgy kell elképzelni mit a 2 ötvözetét. A magas nyomású gőz fellazítja a makacs szennyeződést. Ezek után csak egy ronggyal fel kell itatni a fellazított piszkot. Minimális víz keletkezik ezért a lakásból nem lesz Balaton. A forró gőz segítségével takarítható minden kemény felület pl: üveg, műanyag kerámia és fémfelületek.

 

Legnagyobb előnye a gőztisztító gépeknek hogy vegyszer használata nélkül lehet elérni vele a tökéletes tisztaság élményét. Kifejezetten előnyös
ha allergiás személy vagy kisbaba gyermek jelenléte esetén. A gőz olyan helyre is beférkőzik amihez már ronggyal vagy kefével nem férni hozzá, ezért már bátran állítom hogy a gőztisztítóval el lehet érni a pipere takarítás színvonalát.

A gőztisztítóknak vannak furfangos tartozékai aminek használatának csak a fantáziánk szabhat határt. Vannak gyári tartozékok amik alapból vannak a gőzgép mellé csomagolva és vannak utólag megvásárolható kiegészítők is. A gőz tisztítóból az alap darab a gőzpingvin vagy gőzpisztoly néven ismert. Ezek tartálya igen kicsi kapacitású és csak akkor lehet újra tölteni ha már kihűlt. Kizárólag desztillált vízzel használható.

Komolyabb készülékeknek már minimum 1 l. -es a  külső tartálya és még van belül is egy plusz tartály úgynevezett gőzkazán.  Az ilyen típusú gépekkel már folyamatosan lehet dolgozni nem kell megvárni még kihűl . További előnye hogy csapvízzel használható mert van benne vízkőcsapda. Nagyobb háztartásba kifejezetten ilyen gőztisztítót ajánlom.

Néhány példa a teljesség igénye nélkül.

A Konyha takarítása gőztisztítóval

 

A konyha mindig is kritikus pontja a lakásunknak itt gyűlik össze a legmakacsabb szennyeződés, viszont innen eszünk ,ezért mindent meg kell tenni hogy az étel tiszta körülmények között készüljön.Ha nagyon piszkos a tűzhely akár még réz kefére is cserélhetjük a műanyag kefét különösen a sütő tisztításnál ajánlom. Vannak kényes felületek ezért ezt a részkefét nem minden esetben ajánlom PL: inox és műanyag mert felkarcolja a felületet.

tüzhelytisztítás

Fürdőszoba takarítása gőzzel

Vegyük is sorra mi mindent takaríthatunk egy gőzössel a fürdőszobánkban.

Csaptelepek . annyi kis csínja-bínja van egy csaptelepnek hogy ez igen csak türelmet igénylő foglalatosság valaki  használt fogkefével oldja meg , én gőztisztítóval. Ugyan ezzel a módszerrel le lehet takarítani a csempét, járólapot és annak fugáit.

fürdőszoba takarítás gőztisztítóval

Ablakkeret és radiátor tisztítása

Akinek még a régi típusú radiátora van mondanom sem kell hogy gőztisztító nélkül letakarítani szinte lehetetlen. Nem egyszerű az ablakok nútjaiból kiszedni a sarat sem régen egy késre csavartam a rongyot ma ez már a múlté.

radiátor tisztítás
Radiátor tisztítás

Tévhitek a gőztisztítóval kapcsolatban:

Nem érdemes vele kárpitot és szőnyeget tisztítani. A gőz ugyan fertőtlenít és eltünteti egy időre a szagokat de ez csak ideiglenes eredmény. Nem fognak kijönni a szennyeződések sőt inkább jobban beleégetjük a koszt a  az anyagba . Végeredménye hogy még nehezebben tudjuk majd a későbbiekben kitisztítani kanapénkat vagy a szőnyeget. Erre a célra a kárpittisztító gép való. 

Szeretnél egy gőztisztítót kipróbálni?  

Igen Kölcsönzök és kipróbálom!

Foglalj időpontot kényelmesen veboldalunkon keresztül

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük